Yaşam
Giriş Tarihi : 17-02-2017 11:54   Güncelleme : 17-02-2017 11:39

Müftü Karar,''Her kadının evinin muhafızı olmak gibi bir sorumluluğu vardır''

Gerze Müftülüğü tarafından bayanlara yönelik sohbet programları yapılmaya başlandı

Müftü Karar,''Her kadının evinin muhafızı olmak gibi bir sorumluluğu vardır''
 Gerze İlçe Müftülüğü, Vaaz İrşat Programı çerçevesinde her hafta çarşamba günleri Merkez Yeni Camide Öğle Namazına Müteakip bayanlara yönelik sohbet programı yapılmaya başlandığını duyurdu.


İlki 15 Şubat Çarşamba günü Merkez Yeni Cami'de yapılan sohbet programına bayanlar büyük ilgi gösterdi. Program Merkez Site Cami Müezzin Kayyımı Bünyamin Koç'un Kur'an tilavetiyle başladı. Kur'an tilavetinin ardından İlçe Müftüsü Bayram Karar'ın sohbetiyle devam etti. Müftü Karar sohbetlerinde Müslüman kadının Allah-u Teala tarafından nitelendirilen "Saliha" sıfatı üzerinde durdu. Her kadının evinin bir muhafızı olmak gibi bir sorumluluğu olduğu konusuna Hadisi Şerifler ışığında değinen Müftü Karar "Hanımlarımızın evde ki çocukların yetiştirilmesinde, evdeki İslami yaşantının canlı tutulmasında ve yaşanmasında büyük etkileri vardır. Bu yönde gerçekleştirdikleri olumlu her hareketlerinin topluma yansımasının da çok güzel olacağı aşikardır. Bayan cemaatimizin bu ve benzeri sohbetlere, programlara ve cemaat olarak beş vakit namazlara katılımlarının gerçekleşmesiyle elde edecekleri bilgiler ışığında dini bilgileri daha da artacaktır. Bu da bayan cemaatimizi dini yaşamda aktif bir şekilde öne çıkaracaktır" diyerek hanımların dini yaşantımızdaki önemine değindi.

İlçe Müftüsü Bayram Karar bu sohbetlerin toplum açısından ciddi bir ihtiyaç olduğunu bundan sonraki haftalarda da Çarşamba Günleri Öğle Namazının ardından Merkez Yeni Cami'de Merkez Kız Kur'an Kursu Öğreticisi Azize Balcıoğlu sorumluluğunda misafir bir hocanın eşliğinde programların devam edeceğini programlarının bir bölümünün de soru cevap şeklinde olacağını belirtti.

Ayrıca ayda bir bayanlara yönelik, üç ayda birde tüm cemaate ve ailelere yönelik konferanslar neticesinde bu ihtiyaçların karşılanmaya çalışılacağını belirtti.

Sohbet programı İlçe Müftüsü Bayram Karar'ın katılım sağlayan bayanlara teşekkür etmesinin ardından sona erdi.

Seda ŞengülSeda Şengül