Yaşam
Giriş Tarihi : 15-05-2017 18:20   Güncelleme : 29-05-2017 11:25

El Yapımı Araç Gerze'nin İlgi Odağı Oldu

Gerze’de elektrikçilik yapan Şükrü Danacı’nın ilçemiz Küçük Sanayi Sitesi’nde yaptırdığı el yapımı traktör halk tarafından çok ilgi çekiyor

El Yapımı Araç Gerze'nin İlgi Odağı Oldu
Gerze’de elektrikçilik yapan Şükrü Danacı’nın ilçemiz Küçük Sanayi Sitesi’nde yaptırdığı el yapımı traktör halk tarafından çok ilgi çekiyor.


Hasan Sayar Parkı karşısında elektrikçi dükkanı bulunan Danacı’nın 1960 model bir jip kasası üzerine pancar motoru monte ettirerek yaptırdığı dört çeker aracın sağ tarafında odun kesme aparatı balta ve keser yapımına imkan sağlarken, arkasındaki pulluk ise tarla sürülmesine yardımcı oluyor.

 



İlgiyle karşılandı
Gerzeli ustaların elinden çıkan ve halk tarafından çok beğenilen aracı hakkında konuşan ilçemiz esnaflarından Danacı, bu aracın sahibi olmaktan gurur duyduğunu belirtti. Bu araçla gittiği her yerde ilgiyle karşılandığını belirten Danacı, “Gerzeli ustalardan aldığım bu aracı genellikle çapa yapma amacıyla kullanıyorum. Şu ana kadar beni hiç üzmedi, yarı yolda bırakmadı” dedi.
Kaportasının ustaları tarafından yapıldığı aracına, balıkçılıkta kullanılan bir kamış yardımıyla gönül verdiği üç hilalli bayrağı da asan Danacı, “Türkiye’den ve ilçemizden böyle bir el yapımı aracın çıkması gurur verici” şeklinde konuştu.

Her yolda kullanılabiliyor
Hasan Sayar Parkı yanında aracını sergileyen Danacı, yoldan geçen vatandaşların aracın yanında durarak resim çektirdiğinden bahsetti. Özellikle köy yerlerinde çok kullanışlı bir araç olduğunu ifade eden elektrik ustası Şükrü Danacı, el yapımı aracın hem arkadan hem de önden çekişli olmasının da yardımıyla dağ, bayır, asfalt ayırt etmeden her yerde kullanılabildiğini sözlerine ekledi.


Kaan Töngelci / Gerze'nin Sesi



Erkan TaşErkan Taş