Yaşam
Giriş Tarihi : 10-02-2017 18:15   Güncelleme : 10-02-2017 18:22

Doğum Gününde Öldü, Organları İki Hastaya Umut Oldu

Sinop’ta motosiklet kazasında ağır yaralanan ve tedaviye alındığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen kurye Aykut Bostancıoğlu'nun 2 böbreği iki hastaya nakledildi

Doğum Gününde Öldü, Organları İki Hastaya Umut Oldu

Sinop’ta motosiklet kazasında ağır yaralanan ve tedaviye alındığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen kurye Aykut Bostancıoğlu'nun 2 böbreği iki hastaya nakledildi.

 

Sinop’ta moto kuryelik yapan 21 yaşındaki Aykut Bostancıoğlu, geçirdiği trafik kazasının ardından ağır yaralanarak hastanede tedavi altına alındı. Tedavi gördüğü hastanede dün beyin ölümü gerçekleşen Bostancıoğlu'nun 2 böbreği iki ayrı hastaya nakledildi. Bugün doğum günü olan gencin, Sinop'ta son yolculuğuna uğurlandı.

 

Ailesi organ bağışı kararı verdi

Sinop’ta Gelincik Mahallesi Ahmet Muhip Dranas Caddesi'nde geçen 6 Şubat gecesi, iddiaya göre kavşaktan dönmeye çalışan otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü Bostancıoğlu ağır yaralandı. Bostancıoğlu, ambulansla Sinop Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

 

Durumunun ağır olması üzerine Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada yoğun Bakım Servisi'nde tedaviye alınan Bostancıoğlu'nun dün beyin ölümü gerçekleşti. Bunun üzerine doktorların görüştüğü ailesi, gencin iki böbreğini bağışlama kararı aldı. Dün gece aynı hastanede yapılan ameliyatla Bostancıoğlu'nun iki böbreği alındı, ardından cenazesi yakınlarına teslim edildi.

 

“Toprakta çürümesinin bir anlamı yok”

Ameliyatı gerçekleştiren ekipte yer alan OMÜ Tıp Fakültesi Üroloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yarkın Kamil Yakupoğlu, organ bağışında bulunan gencin ailesine teşekkür ederek, yaklaşık 3 saat süren bir operasyonla iki böbreğin alındığını söyledi. Gencin ağabeyi Aydın Bostancıoğlu ise acı içinde ve çok üzgün olduklarını vurgulayarak, "kardeşim hayatını kaybetti; organlarının toprakta çürümesinin bir anlamı yok diye düşünerek bu kararı verdik. En azından kardeşimden alınan iki böbrek başka hastalara can olacak" dedi.

 

Zamanla yarışıldı

Bağış sonrasında organların uygun hastalara nakledilmesi için zamanla yarışılan bir süreç başladı. Samsun'un Asarcık ve Canik İlçesi'nden gelen iki erkek hastaya aynı hastanede gece yapılan ameliyatlarla böbrekler nakledildi. Bugün doğum günü olan Aykut Bostancıoğlu'nun ise memleketi Sinop'ta toprağa verileceği belirtildi.



Kaynak: Haberler.com

Erkan TaşErkan Taş