Teknoloji
Giriş Tarihi : 18-05-2017 13:07   Güncelleme : 18-05-2017 18:20

Hayvanlarınızı Mobil Uygulama Üzerinden Kontrol Edin

Hayvancılığın büyük bir öneme sahip olduğu ilçemizde, vatandaşların hayvanları hakkında geniş çaplı bilgi edinmesi için “Haysag – Hayvan Sağlığı ve Refahı” adlı uygulama iOS ve Android platformlarında yerini aldı

Hayvanlarınızı Mobil Uygulama Üzerinden Kontrol Edin

Hayvancılığın büyük bir öneme sahip olduğu ilçemizde, vatandaşların hayvanları hakkında geniş çaplı bilgi edinmesi için “Haysag – Hayvan Sağlığı ve Refahı” adlı uygulama iOS ve Android platformlarında yerini aldı.

 

İlçemizin en büyük gelir kaynaklarından biri olan hayvancılık sektöründe başlatılan çalışma, özellikle köylerde yaşayan halk için büyük bir kolaylık sağlayacak. Akıllı telefonların bu denli hayatımızın merkezinde yer alması sonucu, Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen proje kapsamında hayvanların daha iyi ve daha sağlıklı koşullarda yaşamaları adına bir mobil uygulama geliştirildi.

 

Küpelerinden sorgulanabilecek

Gerze’de hayvancılıkla uğraşan vatandaşlar, HaySag adı verilen iOS ve Android uygulamasıyla hayvan sağlığı hakkında bilgi edinebilecek. Bunun yanında büyükbaş ve küçükbaş hayvanları hakkındaki bilgilere küpe numarasını sorgulayarak ulaşabilecek.

 

Sağlık için de önlem var

Özellikle hayvancılıkla uğraşan kimseler son derece yararlı olan uygulamada, sağlığından şüphe edilen hayvanlar ve hastalıkları en yakın İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı ve Yetiştiricileri Şube Müdürlüğü’ne bağlı e-posta adreslerine bildirilebilecek.

 

Vatandaşlar uygulamayı kullanarak, hayvan sağlığı ve refahı ile ilgili mevzuatları takip edebilirken, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yayımlanan güncel duyuruları da anlık olarak görebilecek.

Haber: Kaan Töngelci / Gerze'nin Sesi


Erkan TaşErkan Taş