Teknoloji
Giriş Tarihi : 08-10-2012 07:39   Güncelleme : 08-10-2012 07:39

Gençsoy, Kamuoyu Yanlış Yönlendirilmeye Çalışılıyor

Sayın Osman Belovacikli maalesef yine gerçekleri olduğu gibi söylemiyor.

Gençsoy, Kamuoyu Yanlış Yönlendirilmeye Çalışılıyor

Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı'nın Almanya'da yapmış olduğu Termik Santral incelemelerinin ardından vermiş olduğu röportaj üzerine Gerze Enerji Santrali Danışmanı Zafer Gençsoy Başkan'ın Kamuoyunu yanlış bilgilendirdiğini ifade ederek açıklamalarda bulundu.

Gençsoy'un Açıklaması :

Sayın Osman Belovacıklı maalesef yine gerçekleri olduğu gibi söylemiyor. İkimiz de bizzat gözlerimizle gördük; Mannheim yemyeşil ve pırıl pırıl bir şehir. Santral de, Rhine Nehri de bu şehrin merkezinde. Santral önden de bakıldığında, arkadan da bakıldığında, yandan da bakıldığında tertemiz ve son derece modern.

 

Öncelikle şuna açıklık getirmek istiyorum; Dünya'nın en modern,ileri toplumlarından olan Almanya'da ifade özgürlüğü, fikir özgürlüğü vardır ve bu hak herkes için geçer, bir birey için en kıymetli haktır. Yani siz bir röportaj yaptığınızda, açıklama yaptığınızda polis kapınıza dayanmaz!

Bir diğer konu da nehrin simsiyah olması, ben gittiğimde göremedim Sayın Belovacıklı, internetteki fotoğraflarda da gözükmüyor, siz çektiyseniz paylaşırsanız sevinirim. Ren Nehri; Almanya, Avusturya, İsviçre, Hollanda gibi Avrupa'nın kaç şehrinden geçiyor, Avrupa'nın en büyük 12. Nehri. Komşunuzun kapısına çöp dökerseniz büyük ceza alacağınız Almanya'da sayısız şehirden ve bir çok ülkeden geçen, geçtiği tüm şehirlerin kalbi olan bir Nehri kirletecek santrali kurmazlar.

Evlerin çatısındaki külleri ise şaşkınlıkla okudum. Böyle bir şey asla mümkün olamaz. Ben gittiğimde bizzat gördüm. Tüm evler de, sokaklar da çatılar da pırıl pırıl. Kül yağmış çatıların da görüntülerini aldıysanız bunları da paylaşırsanız sevinirim. Almanya'da 1 değil 2 değil tam 32 termik santral var. Osman Belovacıklı'nın söylediği gibi olsaydı şehirler külden geçilmezdi.

 


AdminAdmin