Siyaset
Giriş Tarihi : 24-01-2015 19:35   Güncelleme : 24-01-2015 19:35

Yeni İl Başkanı Ali Çöpcü Oldu

İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın katılımı ile gerçekleştirilen Ak Parti 5. Olağan İl Kongresi büyük bir katılımla Atatürk Spor Salonunda gerçekleştirildi

Yeni İl Başkanı Ali Çöpcü Oldu
 Kongre kapsamında ilimize gelen İçişleri Bakanı Efkan Ala, Ak Parti Genel Sekreteri ve Ankara Milletvekili Haluk İpek, Ak Parti Teşkilat Başkanı ve Yardımcısı İstanbul Milletvekili Alev Dedegil, TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve Ankara Milletvekili Ahmet İyimaya, TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve Ak Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy, Ak Parti Samsun Milletvekili Ahmet Yeni’yi Sinop Havaalanında Vali Yavuz Selim Köşger ve diğer protokol üyeleri karşıladı.

Atatürk Spor Salonundaki AK Parti Sinop 5. Olağan İl Kongresi'ne katılmadan önce eşini kaybeden Sinop Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Müge Üstün Onur’a başsağlığı ziyaretinin ardından esnafları ziyaret etti.

Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilen AK Parti 5. Olağan Sinop Kongresi büyük bir katılımla yapıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ardından AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Alev Dedegil başkanlığında divan teşekkülü gerçekleşti. Divan üyeliklerini ise AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Yeni, Sinop İl Genel Meclisi Başkanı Şükrü Gündoğdu, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Önder Dinçer ve Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Yasemin Sarkandı yaptı.

Kongrede gün itibariyle görevini teslim eden İl Başkanı Cengiz Tokmak, TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy, TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya, İçişleri Bakanı Efkan Ala ve  AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek tarafından birer konuşma yapıldı.

Kongrede konuşan İçişleri Bakanı Efkan Ala, "Bizim hedeflerimiz var. Bizim 2071 vizyonumuz var. Bir kaptan düşünün nereye gideceğini bilmeyen. Hangi rüzgâr yardım edebilir ona? Allah'ın izniyle siz o rüzgarı hep verin, Ankara'da da biliyorsunuz ki sizlerle birlikte nereye gideceğini bilen, hedefleri belli olan kaptanlarımız var ve biz birlikte yola devam ediyoruz.

Bizim bu hedeflere varabilmemiz için, problemsiz varmamız için daha az eforla, daha çok milletimize katkı sağlayarak varabilmemiz için milletin gönlünden kopanı yansıtan bir anayasaya ihtiyacımız var. Önümüzdeki seçimlerde çok ciddi performans ortaya koymalıyız.

Gelişmiş demokrasilerde o bürokrasi zaten sizin istediğiniz yani sizin iradenizi kullanan millet meclisinin ve hükümetinin istediği şekilde yol almak zorundadır. Eğer almazsa hemen kapının dışına konur. Oysa burada hükümeti kapının dışına koymaya çalışıyorlar. Şu hale bakın. Hükümet kim? 77 milyonun temsilcisi. Yani bu bir kere olmuş değil. 1960'tan beri sürekli oluyor. Onun için bu bürokratik vesayeti ebediyen çöp kutusuna atacak bir anayasayı inş allah milletimiz bize yükümlü olarak oylarıyla görev olarak verecek, biz de onu yapıp bu memleketi, bu milleti bu bürokratik vesayetten kurtaracağız ve ebediyen bir daha başını kaldıramayacaktır. Bu o kadar önemli bir husus" ifadelerini kullandı.

2002'den önce bir koalisyon vardı. Dışarıdan bakan ithal etmek zorunda kaldı ekonomiyi yönetmek için. Öyle değil mi? Şimdi 2002'den beri AK Parti yönetiyor. O da ne yaptı? Bize nasıl borç ödeyeceğimizi takvime bağladı gitti. Yani IMF'ye borcumuzu nasıl ödeyeceğiz? IMF'ye son taksiti de ödedik. Gerçi ödediğimiz ayın sonunda Gezi olaylarını patlattılar. Geri çekilme başlamıştı Çözüm Süreci'nde, aynı ay içinde 100 milyar dolara yakın Türkiye dışarıdan sermaye ile ihale yapmıştı, o ayın sonunda Gezi olaylarını patlattılar. Onların çoğu perişan oldu, yazık oldu Türkiye'ye ama hemen toparlandı, yola devam ediyor.” dedi.

İki listenin yarışması beklenen kongrede, Kemal Albayrak'ın listesi divan tarafından usul hatası yapıldığı gerekçesiyle tüzüğe aykırı bulunarak iptal edildi. Yarışı Genel Merkez'in adayı Ali Çöpçü tek başına devam ettirdi. Albayrak, kongreye gölge düşürüldüğünü belirterek, ekibiyle salonu terk etti.


Seçimlere tek liste olarak giden İl Genel Meclisi Üyesi Ali Çöpçü, AK Parti Sinop İl Başkanı oldu. Birlik ve beraberlik mesajı veren Ali Çöpçü, kucaklayıcı olacaklarını belirterek, hizmete talip olduklarını söyledi.


İşte yeni yönetim

Ali Çöpçü başkanlığında oluşan yeni yönetim şöyle; Ahmet Soysal, Musa Yıldırım, Yücel Ünal, Müge Üstün Onur, Adem Gelişli, Nazmi Pak, Ramazan Ayar, Mustafa Öztürk, Celil Demir, Faruk Şanoğlu, Mücahit Can, Nedim Özdemir, İlhami Köseoğlu, Sedat Bayrak, Ufuk Yücel Uğur, Ömer Al, Mustafa Keklik, Cahit Demirbaş, Serkan Obuz, Funda Çelik, Nilgün Şahin, Ayşe Yalçın, Çiğdem Öztürk, Elmas Aksakal, Selim Özdoğru, Cüneyt Özcan, Özge Demirbaş, Sebahattin Taban, Yavuz Gül, Nizamettin Cezayir, Ali Konukçu, Namık Ünlü, Şerafettin Özcan, Özge Duman, Fatih Tanış, Gülsevin Öz, İlkin Mangır, Belgin Yaykıl, Ümit Yazıcı"

hakan akbaşhakan akbaş