Siyaset
Giriş Tarihi : 15-05-2017 13:44   Güncelleme : 15-05-2017 13:55

Osman Pamukoğlu'ndan Şok İddia

Gerzeli Emekli Tümgeneral Osman Pamukoğlu, Amerika’nın Türkiye’den toprak talep edeceğini iddia etti.

Osman Pamukoğlu'ndan Şok İddia

Gerzeli Emekli Tümgeneral Osman Pamukoğlu, Amerika’nın Türkiye’den toprak talep edeceğini iddia etti. Suriye’deki Kürtleri gerilla tarzından ordulaşmaya geçirmek istediğini söyledi.

 

1993-95 yılları arasında Hakkari Dağ ve Komando Tugayı’nda komutanlık yapan Hak ve Eşitlik Partisi Onursal Başkanı Pamukoğlu, Türkiye’nin güneydoğusunda yaşanan olayların kaygı verici olduğunu belirtti. Bazı adımları atmak için geç kalındığını sözlerine ekleyen Pamuoğlu, NATO ve Amerika’yla güvenlik unsurunun ön planda tutulduğu yeni anlaşmalar yapılması gerektiğinin altını çizdi.

 
"Botlar çamurlanmadan temizlenmez"

Barzani üzerinden Kürdistan’ın kuruluşunun tamamlandığını belirten Pamukoğlu, Suriye Kürdistanı’nın silahlarla ve tanksavarlarla donatıldığını, sınır boyunca 100 bin kilometrelik bir alanda Kürdistan kurulacağını söyledi. “Gerilla tarzından ordulaşma safhasına geçilecek. Bunun adı da devlettir” şeklinde konuştu.

 

15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası TSK’nın savaş gücü olarak sıkıntılı bir sürece girdiğini aktaran Pamukoğlu, son 3 aydır Çukurca’daki askeri üslere saldırı yapıldığını ve her gün şehit verildiğini söyledi. Bu saldırıların hepsinin Zap Kampı’dan gelen teröristler tarafından yapıldığını sözlerine ekledi. Bu kampın uçakla vurulmaya çalışıldığına dikkat çeken Pamukoğlu, botların çamurlanmadan kampın asla temizlenemeyeceğine vurgu yaptı. Uçakların vurma imkanının olmadığını ifade etti.

Erkan TaşErkan Taş