Siyaset
Giriş Tarihi : 28-03-2017 19:45   Güncelleme : 24-08-2017 20:47

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu Gerze'de

Türkiye’nin Roman asıllı ilk vekil olan CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu gazetemizi ziyaret etti ve ilçemiz vatandaşlarına referandum hakkında bilgiler verdi.

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu Gerze'de

Türkiye’nin Roman asıllı ilk vekil olan CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu gazetemizi ziyaret etti ve ilçemiz vatandaşlarına referandum hakkında bilgiler verdi.

 

Gazetemize konuşan Purçu, her gün il il, ilçe ilçe gezdiğini belirtti. Referandumda anket sonuçlarının üzerinde bir hayır oyu beklediğini belirten Purçu, “Hani derler ya ‘kabak gibi hayır çıkacak’ diye. Bİz bundan eminiz. Şimdiden hayır çıkacağını görüyorum” şeklinde konuştu.



“Huzur istiyoruz”

“Terörün olmasını, ölümlerin olmasını istemiyoruz” diyen CHP İzmir Milletvekili, koşturmalarının asıl sebebinin huzur istemeleri olduğunu söyledi. “Vatanımızın kötü bir geleceğe sahip olmasını istemiyoruz. Esnafımız, çiftçimiz, emeklimiz, gazeteciler ve bütün vatandaşlarımız huzurlu olsun. Biz huzurdan, demokrasiden, özgürlükten başka bir şey istemiyoruz. Cumhuriyeti nasıl daha ileri seviyelere çıkaracağız, ülkemizin geleceğini nasıl sağlayacağız. Biz bunun için koşturuyoruz” dedi. Kendisine, partiye veya belediye başkanına değil, ülkenin geleceğine oy istemeye çıktıklarını belirtti.

 

“Başbakan kendi başını koparmak istiyor”

İzmir 1. Bölge’den milletvekili olarak seçilen ve Türkiye’de roman vatandaşlarını temsil eden tek vekil olan Purçu, Başbakan Binali Yıldırım’ın “çift başlılık” sözüne atıfta bulundu: “Kendi başını koparmak istiyor” dedi. Hayır oyu vererek Yıldırım’ın koltuğunu da koruyacaklarını vurgulayan Purçu, “bu kadar tutarsızlık ve kendisiyle çelişen bir başbakan görmedim” dedi.

 

“Mecliste bakanı denetleyen bir mekanizma olmazsa olur mu?” diye soran Purçu, seçildikten sonra koltuğa oturanlar değiştiğini iddia etti ve ekledi: “O koltuk öyle sivri bir koltuk ki, dervişi de oturtsan ermişi de oturtsan değişir.”

 


“Milletvekili miyim değil miyim onu da anlamadım”

Gerze’deki birçok vatandaşla tek tek konuşan CHP’li vekil, yoldan geçen çöp arabasını durdurarak çöpçülerle bir müddet sohbet etti. Esnaflarla da görüşen Purçu, ilçemiz kıraathanelerinden birine girerek vatandaşlara referandum hakkında bilgi verdi ve neden hayır oyu verilmesi gerektiğini anlattı.

 

“Milletvekilliğim iki sene olmadan üçüncü seçime gidiyoruz” diyen Purçu, vatandaşların parasının seçimle boşa gittiğinden bahsetti. Altı ayda bir seçime gittiğimizi söyleyen milletvekili, “milletvekili miyim değil miyim onu da anlayamadım. Böyle bir istikrarsızlık bir Ortadoğu’da bir de  Türkiye’de var” dedi.

 

Başbakana yüklendi

Purçu, “koca ülkenin kaderini “evet” ve “hayır” diye iki kelimeye bağlamışlar. Ne gereği var? Esnafla, çiftçiyle, emekliyle ilgili bir şey mi yapmak istiyorsun? Çıkar kanunu, yap gerekeni” derken, “yetmiyorsan biz de destek olalım” şeklinde konuştu.

 

“Başbakan Yıldırım ‘ben gereksizim’ diyerek evet için çalışıyor. Diyor ki; ‘benim koltuğum hikaye, ben de hikayeyim, o zaman evet veririm. 15 yıldan beri neden yönettiğiniz? Siz gerçekten gereksiz misiniz?” şeklinde soru sorarken, bu işe akıl sır erdiremediğini sözlerine ekledi.

 

“Vatandaş mucize yaratmaya çalışıyor”
Ülkenin yeraltı ve yerüstü zenginliklerinin olduğundan, madenciliği, turizmi, hayvancılığı ve çiftçiliği olduğundan bahseden Purçu, bunların hepsinin bittiğini iddia etti. “300’e yakın fabrika kapandı” diyen vekil, işsizliğin had safhada olduğunu ve üniversiteyi bitiren birçok kişinin işsiz olduğunu belirtti. “Vatandaşlarımız 1300-1500 lira aylıkla mucize yaratmaya çalışıyor” şeklinde konuşan Özcan Purçu, “bu maaşla elektriğini mi ödeyecek, kirasını mı ödeyecek, boğazına mı bakacak?” dedi.

 

“Yatlara mazot 1,95’ten, çiftçiye 4,60’dan”

Türkiye’nin zengin insanlarının 5-10 milyon dolar vererek yat aldıklarını vurgulayan Purçu, “bu yatlar KDV ve ÖTV’den muaf tutuluyorlar. Mazotta da vergiyi sıfırladılar. 1,95 liradan yatlara mazot veriyorlar. Benim çiftçim ise mazotu 4,60 liradan alacak. Zengin tatil yapmak için yat alacak, Dünya’yı gezecek” derken, emeklinin ve işsizin can çekiştiğini belirtti. “Gerze’deki vatandaşlarım da nasıl geçineceğim diye 10 bin takla atsın. Bu mu adalet?” şeklinde soru sordu.

 

“Hikayeden vekil olmuşum”

Başkanlık sisteminde milletvekillerinin kanun yapma yetkisinin ellerinden alındığını belirten Purçu, “ben vekil olmuşum, hikayeden olmuşum. Maaş almak için mi gideceğim meclise?” dedi. Kanun yapamadıktan sonra, vekillik görevini yerine getiremedikten sonra milletin iradesiyle seçilmenin bir anlam ifade etmeyeceğinin altını çizdi.

 

Başkanlıkla yönetilen ülkelerde kan, gözyaşı, adaletsizlik ve ölüm olduğunu söyleyen Purçu, Irak, Libya ve Suriye’yi örnek verdi. “Sıra bize mi gelsin?” diye soran İzmir milletvekili, “bu güzel ülkeyi, atalarımızın kanlarıyla aldığı bu memleketi ellerimizle veriyoruz” şeklinde konuştu.

 

“Ezanımızı özgürce okumak ve okutmak için oy istiyoruz”

Bu seçimde partilere oy vermeyeceğimizin altını çizen Purçu, kanun değişikliğine oy vereceğimizi söyledi. “Erdoğan’ı, Kılıçdaroğlu’nu ve Bahçeli’yi sevebilirsiniz. Ama vatanımızdan, bayrağımızda daha fazla kimseyi sevemezsiniz. Önce vatanımızı, bayrağımızı ve dinimizi seveceğiz” dedi. Her şeyin gelip geçici olduğunu, ama vatanımızın, bayrağımızın ve dinimizin baki olduğunu söyledi. “Vatanımıza ve bayrağımıza oy istemeye geldik. Ezanımızı özgürce okumak ve okutmak için oy istiyoruz sizden. Çocuklarımız ve geleceğimiz için oy istiyoruz” şeklinde konuşurken, gerisinin halkın vicdanına kaldığını söyledi.


Özcan Purçu'nun Gerze ziyaretinde, CHP Gerze İlçe Başkanı İlknur Kara ve Belediye Başkanı Osman Belovacıklı da bulundu.


Kaan Töngelci / Gerze'nin Sesi


Erkan TaşErkan Taş