Siyaset
Giriş Tarihi : 17-02-2017 11:50   Güncelleme : 17-02-2017 11:19

Barış Karadeniz, Gerze'yi Meclis Gündemine Taşıdı

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a “Gerze, adliye sarayına ne zaman kavuşacak?” diye sordu

Barış Karadeniz, Gerze'yi Meclis Gündemine Taşıdı

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Gerze’yi meclis gündemine taşıdı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a “Gerze, adliye sarayına ne zaman kavuşacak?” diye sordu.

 

Gerze Adliyesi’nin kendine ait bir binası olmadığını ve 1956 yılında yapılan Hükümet Konağı’nda içerisinde yer aldığını söyleyen Barış Karadeniz, adliyenin ihtiyacı karşılamadığını belirtti; Adalet Bakanı’nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. “3 farklı binanın her katında iki kurum bulunan bu binada Gerzelilere hizmet verilmeye çalışılmaktadır. Adli kurumu bulunmayan Dikmen’in adli iş yükünü de Gerze Adliyesi çekmektedir” şeklinde konuştu.

 

Adliye Sarayı’nın yeri var, ödeneği yok

Karadeniz, “Gerze ilçesine acilen çağın gelişimine ve günün şartlarına uygun olarak, kaliteli ve iyi işleyen, yargı bakımından gerekli bulunan fiziki şartları sağlayarak ihtiyacı karşılayacak yeni ve modern Adliye Hizmet Binası yapılması gerekmektedir” dedi. Adliye Sarayı ve Hükümet Konağı için yer tahsisinin yapılmasına rağmen, daha önceden 2017 yılı yatırım programına alınmasının kamuoyuna yansıdığını ifade ederek, açıklanan programda neden ödenek ayrılmadığını sordu.

 

Sinop Milletvekili, Bakan Bozdağ’ın yanıtlaması istemiyle şu soruları sordu:

1. Gerze Adliyesi’nin Hükümet Konağı’ndan ayrı bir binada hizmet vermesi için günümüz şartlarına ve çağın gelişmelerine uygun yeni bir adliye binası yapmayı planlıyor musunuz?

2. Gerze Adliye Sarayı, 2013 yılında kapanan cezaevinin bulunduğu araziye mi yapılacaktır? Yoksa başka bir planlama mı yapılmaktadır?

3. Gerze yeni adliye sarayına ne zaman kavuşacaktır?

Kaynak: gerzeninsesi.com
Haber: Kaan Töngelci

Erkan TaşErkan Taş