Sağlık
Giriş Tarihi : 14-01-2017 12:45   Güncelleme : 14-01-2017 12:47

Uzman Doktorumuz Gripten Korunmanın Yollarını Açıkladı

Uzman Doktor Emel Öztürk gribal enfeksiyonlarla nasıl mücadele edebileceğimizi söyledi

Uzman Doktorumuz Gripten Korunmanın Yollarını Açıkladı

Geçtiğimiz haftalarda ilçemiz Aile Sağlığı Merkezi’nde göreve başlayan Uzman Doktor Emel Öztürk, havaların iyice soğuması nedeniyle, gribal enfeksiyonlarla artacağını ve bu enfeksiyonlarla nasıl mücadele edebileceğimizi söyledi.

 

Öztürk, gribal enfeksiyonlardan korunmak için sık sık elimizi yıkamamız gerektiğinin altını çizdi. Ayrıca C vitamininden zengin gıdalar almamızı önerdi. Kış aylarında nane, limon ve ıhlamur tüketiminin çok önemli olduğunu vurguladı.

 

Doktora danışmadan grip ilacı kullanmayın

Uzman hekim Öztürk, grip ilaçlarının dikkatsizce kullanıldığını söyledi. “İlaçlar doktor kontrolü olmadan kullanılıyor. Bu tarz bir kullanım son derece tehlikelidir” diyen Öztürk, grip ilaçlarının özellikle kalp ve tansiyon hastalarını olumsuz etkilediğini ve daha büyük sağlık sorunlarına neden olacağını aktardı.

 

“Çocukların aşılarını ihmal etmeyin”

Çocukların gribal enfeksiyonlara karşı korunması için mutlaka aşılanmasını gerektiğini belirten uzman hekim, çocukların aşılarının ihmal edilmemesi gerektiğini söyledi. Aşılanmayan çocukların diğer çocuklar için de risk faktörü oluşturacağını ve bulaşma ihtimali olduğunu açıkladı.

 

Her ülkeye özel aşılar geliştirildiğini anlatan Öztürk, “Almanya’daki aşıyla Türkiye’deki aşı aynı değil. Hangi ülkede hangi enfeksiyon çok görülüyorsa ona göre aşı hazırlanıyor” şeklinde konuştu.

Erkan TaşErkan Taş