Sağlık
Giriş Tarihi : 19-06-2015 11:59   Güncelleme : 19-06-2015 11:55

Tebrikler Tolga Doğruer

Yıllardır ilçemizde diş hekimi olarak çalışmakta olan Tolga Doğruer “Yeryüzü Doktorları” ekibine katılarak Kenya’ya gitti.

Tebrikler Tolga Doğruer
 Edinilen bilgiye göre Diş hekimimiz Tolga Doğruer Kenya’daki fakir halka diş sağlığı noktasında ücretsiz tedavi desteği sağlayacağı öğrenildi.

Yeryüzü Doktorları Kimdir ?

Misyonumuz: Daha Sağlıklı Bir Yeryüzü İçin Orada ve Her Yerde

Yeryüzünde hiç kimse aynı imkân ve şartlara sahip değil. Dünyanın bir bölümünde insanlar refah ve varlık içinde yaşarken, diğer bölümündekiler yokluk ve çaresizlikle boğuşuyor. Bu bölgelerde yokluk, altyapıyı da doğrudan etkilediğinden her afet derin yaralar açan felaketlere dönüşüyor. Savaş ve iç karışıklıklar da cabası.

Bu acıyı yüreğinde hisseden bir grup gönüllünün 2000 yılında bir araya gelerek oluşturduğu Yeryüzü Doktorları (Doctors Worldwide), bugün Türkiye, İngiltere, Pakistan, Somali, Kenya, Kongo DC ve Gazze ofisleriyle 40’tan fazla ülkede faaliyet göstermiş bir tıbbi insani yardım kuruluşudur.

Misyonumuz, yeryüzünün neresinde en temel insan haklarından biri olan sağlık hizmetlerine erişimde bir adaletsizlik varsa, dil, din, ırk, cinsiyet ayırt etmeksizin orada ve her yerde tıbbi insani yardım sunmaktır.

Vizyonumuz: Tıbbi İnsani Yardımda Yetkin ve İlk Akla Gelen STK

İnsani yardım çalışmaları gün geçtikçe profesyonelleşmekte, uzmanlık isteyen bir perspektifle ele alınmaktadır. Sağlık alanı ise insani yardım çalışmalarının en temel ve teknik alanlarından biridir.

Yeryüzü Doktorları, tıbbi insani yardıma odaklanmış bir ihtisas kuruluşudur. Sağlık alanında, afet acil durumlar başta olmak üzere tedavi edici sağlık hizmetleri sunar, koruyucu sağlık projeleri geliştirir ve uygular, sağlık hizmetlerinin bir sistem olarak transfer edilmesine çalışır, sağlık alanında insan kapasitesinin gelişmesine yönelik projeler yürütür.

Vizyonumuz, tıbbi insani yardım çerçevesinde yürüttüğümüz bu çalışmalarda yetkin ve ilk akla gelen STK olmaktır.

hakan akbaşhakan akbaş