Röportajlar
Giriş Tarihi : 12-03-2012 15:57   Güncelleme : 12-03-2012 15:57

Asım'ın Nesli Akif'i Unutmadı

Meslek Yüksek Okulu Mehmet Akif'i Unutmadı

Asım'ın Nesli Akif'i Unutmadı

Gerze Meslek Yüksekokulunda İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü sebebiyle program düzenlendi.



Düzenlenen programa İlçe Kaymakamı Metin Kubilay, Garnizon Komutanı Güngör Kırarslan, Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, Gerze İlçe Emniyet Müdür Vekili Komiser Yrd. Kadir Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Genç ve ilçedeki lise müdürleri  ve Meslek Yüksek Okulu Öğretim Üyeleri, Görevlileri ve öğrenciler katıldı.



Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı, ardından TRT tarafından hazırlanan “İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy” belgeseli gösterildi.



Programın devamında Atatürk İlköğretim Okulu Türkçe öğretmeni Fatih Arslan “Mehmet’i Akif Yapan Değerler” başlıklı konuşmasını yaptı. Konuşmasında İstiklal Marşının değerlerine değinen Arslan “ İstiklal marşımızda birbirini tamamlayan ve bizi biz eden altı temel değer veya erdem vardır.Vatan: Varlık sebebi olarak gördüğü toprağın topraktan öte olduğunu belirten vazgeçilmez erdemi. Bayrak (bağımsızlık): Milleti topluluktan ayıran karakteristik vazgeçilmez bir değeri. Şahadet:  Candan öte  tutulan  vazgeçilmez değerleri ve atalara olan  saygı erdemi. İslamiyet: Millete güç veren, manevi dinamikleri olan vazgeçilmez, yüce bir değeri. Adalet:  Hakk’ ı sevmenin hak ettiğini almak olduğunu bilen, adil olmayı mülkün güvencesi gören vazgeçilmez bir erdemi. Millet: kıvançta, tasada bir ve beraber olabilmeyi amaçlayan vazgeçilmez bir değeri.”  Dedi. Konuşmasını “Mehmet’i Akif yapan yüce değerleridir. 12 Mart değil.12 Mart’ı bir günden kıymetli kılan Akif’tir takvim değil.” Diyerek bitirdi.


Program Gerze Meslek Yüksekokulu öğrencilerinden İsmail Güloğlu’nun Çanakkale Mahşeri şiirini okumasıyla ve İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma etkinliklerinde şiir dalında birinci olan Halil Şener’in kendi şiirini okumasıyla devam etti.



Şiir dalında birinci olan Halil Şener’e ödülünü Kaymakam Metin Kubilay, ikinci olan  AyşeBiryan’ı temsilen Seda Topal’a ödülünü Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, üçüncü olan Ömür Yılmaz’a ödülünü Garnizon komutanı Güngör Kırarslan, öykü dalında birinci olan Rüveyda Keleş’e ödülünü Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Halil Turgut verdi.


Kaymakam Metin Kubilay ödül verdikten sonra kısa bir konuşma yaptı. Konuşmasında Yüksekokul yönetimine böyle bir etkinlik düzenledikleri için teşekkür etti.



Gerze Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yardımcı Doçent Dr. Halil Turgut Fatih Arslan'a Programa Yapmış olduğu katkılarından dolayı teşekkür ederek, Arslan'ı çiçek vererek onure etti.















Mehmet Akif Ersoy’u anma programında Şiir dalında birinci olanlara protokol üyeleri çeşitli ödüller verdi...







Yüksekokul Müdürü Turgut, programa  gelen protokol üyelerine ve öğrencilere teşekkür ederek  programı kapattı.


AdminAdmin