Kültür&Sanat
Giriş Tarihi : 05-12-2015 10:08   Güncelleme : 05-12-2015 11:58

Ünlü Savaş Belgeselcisi Aral Öğrencilerle Buluştu

Ünlü Savaş Muhabiri ve Belgeselci Coşkun Aral Gerze MYO öğrencilerine ‘Günümüz Medyasında Etik Sorunları’ konulu bir konferans verdi.

 Ünlü Savaş Belgeselcisi Aral Öğrencilerle Buluştu

Yüksekokul Hoca Ahmet Yesevi konferans salonunda yapılan programa Okul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Öztoprak, akademik ve idari personelin yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı. Programda Ünlü Fotoğrafçı Coşkun Aral, özgeçmişi ve mesleki yaşamı hakkında bilgiler verirken, başından geçen ilginç ve dikkat çekici olayları da görüntüler eşliğinde katılımcılarla paylaştı. Konuşmasında ‘Günümüz Medyasının Etik Sorunları’ konusuna da değinen ARAL, bir medya mensubunun, doğru ve güncel kaynaklardan faydalanması gerektiğini vurgulayarak, doğru kaynağın profesyonellik anlamında önemli bir etken olduğunu ifade etti.

Programın sonunda öğrencilerin sorularını yanıtlayan Aral, bindiği Ankara uçağının kaçırılması sonrası uçağı kaçıran korsanlarla yapmış olduğu dünyaca ünlü röportaj ile alakalı gelen sorular üzerine şu ifadeleri kullandı; “ Şuan ki aklım olsaydı bugün o röportajı yapmazdım, çünkü kendim dâhil uçakta bulunan diğer yolcularında hayatını tehlikeye attım. O an bir cahil cesareti ile yapmış olduğum röportaj beni belki dünyaya tanıttı ama etik anlamda yaptığım şey doğru değildi. Mesleğim gereği çok sayıda savaşa, drama ve sefalete şahit oldum, gözümün önünde insanlar öldü, en yakın arkadaşlarımı kaybettim ve yaralandım. Şimdi sorulan sorularda işim ve vicdanım arasında kalıp kalmadığım merak ediliyor. Sonuç olarak bende bir insanım ve çoğu zaman o anki ruh halime göre hareket ettiğimi söyleyebilirim.” 







AdminAdmin