Kültür&Sanat
Giriş Tarihi : 11-04-2017 16:16   Güncelleme : 14-04-2017 12:07

15 Yıl Direksiyon Salladı, “Taksiciyim“ Albümünü Yaptı

Gerzeli sanatçı Cengiz Yolalan’ın üçüncü albümü “Taksiciyim” çıktı. Yolalan, müziğin çocukluktan beri kendisinde bir tutku olduğunu itiraf etti

15 Yıl Direksiyon Salladı, “Taksiciyim“ Albümünü Yaptı

Gerzeli sanatçı Cengiz Yolalan’ın üçüncü albümü “Taksiciyim” çıktı. Gazetemiz mikrofonlarına konuşan Yolalan, müziğin çocukluktan beri kendisinde bir tutku olduğunu itiraf etti.

 

1975 yılında ilçemize bağlı Türkmen Köyü’nde doğan Türk Halk Müziği sanatçısı, 15 yaşından beri sahnelerde sanatını icra ediyor. 41 yaşındaki Yolalan, 2011 yılında “Sinopluyum Sinoplu” ve 2013 yılında “yakarım Ankara’yı” isimli albümlerinden sonra bu yıl da “Taksiciyim” adlı bir albüm çıkarttı.



Taksici ve dolmuşçulara armağan etti

Daha önce “Cengiz Yolalan Show” adıyla Vizyon 58 ve SRT TV gibi kanallarda müzik temalı program yapımcılığı yapan Gerzeli sanatçı, ikinci albümü olan “Yakarım Ankara’yı” adlı parçasına da bir klip çekti. Sponsor olunduğu takdirde yeni albümünden de bir parçanın klibini çekeceğini söyledi.

 

Evli ve iki çocuk babası olan Cengiz Yolalan, mesleğe düğün salonlarında başladı. 27 yıldır mesleğin içinde olsa da, çocuklarını ve ailesini geçindirebilmek için İstanbul Kadıköy’de 15 sene boyunca taksicilik yaptı. Şu anda yeni albüme konsantre olduğunu vurgulayan Yolalan, “yeri geldiğinde hala taksiye çıkıyorum” dedi. Yaptığı meslekle gurur duyduğunu ifade eden Yolalan, “Taksiciyim” albümünü tüm taksici ve dolmuşçulara armağan ettiğini söyledi.

 


“Bize sahip çıkın”

Televizyonda yaptığı programlarda hep Sinop’u konuştuklarını belirten Yolalan, “belediye başkanlarından, iş adamlarımızdan ve tüm Sinop halkından rica ediyorum. Biz Sinoplu sanatçılara sahip çıkın” dedi.

 

Sanat hayatında kendisine destek olan ve bu desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Sami Yalçın’a, Ramazan Çelik’e ve ailesine teşekkür etti.

Kaan Töngelci
/ Gerze'nin Sesi


Erkan TaşErkan Taş