Güncel
Giriş Tarihi : 23-02-2017 14:15   Güncelleme : 25-02-2017 15:10

Küçük Sanayi Sitesi Pislikten Geçilmiyor

İlçemiz Küçük Sanayi Sitesi’nde yol kenarına ve boş arazilere biriken çöpler yüzünden sanayi sitesi esnafı şikâyetçi

Küçük Sanayi Sitesi Pislikten Geçilmiyor

İlçemiz Küçük Sanayi Sitesi’nde yol kenarına ve boş arazilere biriken çöpler yüzünden sanayi sitesi esnafı şikâyetçi. “Çöpler yollara atılıyor, küçük dağlar oluştu” diye isyan eden esnaflar, buranın bir an önce temizlenip, bir daha bu görüntülere müsaade edilmemesi gerektiğini söyledi.

 

İlçemiz sınırları içerisinde bulunan Gerze Küçük Sanayi Sitesi içerisindeki yollar çöpten geçilmiyor. Sanayi atıklarının duyarsız kişiler tarafından yol kenarlarına ve boş arazilere atıldığı ve burada bir çöp yığını haline geldiğini belirten esnaflar, “bu görüntüler sanayimize yakışmıyor, bir an önce sitemizdeki çöplerin temizlenmesi lazım” şeklinde serzenişte bulundular.

 

Bakım Yok

Gerze Küçük Sanayi Sitesi’nin bakımsızlık nedeniyle kaderine terkedildiğini belirten ilçemiz sanayi esnafı, birçok kişinin buradan ekmek yediğini aktardı. Sanayideki çöplerin alındığını, ama çöp yığını haline gelen bu yerlerin görmezden gelindiğini belirtti.

 

Dışardan bakınca gayet düzenli duran bir sanayi sitesine sahip olduklarını, ama içeriden durumun hiç de öyle olmadığını belirten esnaflarımız, “ben bu sanayi sitesinde hizmet vermeme rağmen, çöplerinden yanından geçerken utanıyorum” şeklinde konuştu.

 

Başkan çöp sorununu çözeceklerini belirtti

Küçük Sanayi Sitesi Esnaf Kooperatifi Başkanı Mehmet Dereli, sanayi sitesinin temizliğinden Gerze Belediyesi’nin sorumlu olduğunu belirtti. Daha önce belediyenin iki kez iş makineleriyle gelip buradaki alanı temizlediğini söyleyen Dereli, “sanayimizdeki insanlar sorumsuz bir şekilde çöplerini boş yerlere döküyor” dedi.

 

“Burada çöplerin birikmesi bizim hatamız diyen” Kooperatif Başkanı, çöplerin kooperatife ait boş arazilere sorumsuz kişilerce döküldüğünü vurguladı. 3 aydır kooperatifin başında olduğunu hatırlatan Dereli, Nisan ayında yapılacak olan genel kurulda, sanayi esnafıyla konuşup bu kötü görüntülere bir son vereceklerinin altını çizdi.

Nisan ayındaki kuruldan sonra, 15-20 gün içerisinde pisliklerin toplanacağını belirten Dereli, “bu süreç sonuçta temizlenen alanlara yeniden çöp döken olursa cezai yaptırım uygulayacağız” şeklinde konuştu. Kendi çevrelerini kendilerinin kirlettiklerini söyleyen Dereli, burada oluşan çöp yığınlarının bazı sanayi esnafının duyarsızlıkları yüzünden olduğunu vurguladı.

 

Çöp dökülen alana yeni proje

Çöplerin yığılarak ufak çaplı bir dağ oluşturduğu arazinin kooperatif arazisi olduğunu ve sorumluluğun kendilerinde olduğunu belirten Dereli, “Bu arsa da 151 iş yeri sahibinin hissesi var. Biz projemizi çizdik. Genel kurulda dükkan yapılması kararı çıkarsa sekiz yeni dükkan yapacağız buraya. Satılması kararı çıkarsa da satıp hisseleri hissedarlar arasında bölüştüreceğiz” dedi.  

Kaynak: gerzeninsesi.com
Haber: Kaan TÖNGELCİ


Erkan TaşErkan Taş