Güncel
Giriş Tarihi : 01-07-2015 22:11   Güncelleme : 01-07-2015 22:31

Gerze'de Kabotaj Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Gerze İskelesinde Gerçekleşen Denizcilik ve Kabotaj Bayramının 89.yılı kutlama etkinlikleri renkli görüntülere sahne oldu.

Gerze'de Kabotaj Bayramı Coşkuyla Kutlandı
 Kutlama etkinliklerine; Gerze Kaymakamı Bülent Bayraktar, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Murat Özcan, Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, İlçe Emniyet Müdürü Şenol Yapıcı, Gerze Liman Başkanı Ahmet Sağlam, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Sinop Üniversitesi Gerze Meslek Yüksek Okulu Bölüm Başkanı M.Özkan Keleş  ‘‘Denizci Millet, Denizci Ülke’’ konulu açılış konuşmasını gerçekleştirdi.

Daha sonra günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapmak üzere Gerze Liman Başkanı Ahmet Sağlam söz aldı. Sağlam sözlerini noktaladıktan sonra Kaymakam, Garnizon Komutanı, Belediye Başkanı ve Liman Başkanı denizlerde hayatlarını kaybeden deniz şehitlerimiz adına denize çelenk bıraktı.

Folklör gösterisi ve yarışma etkinlikleri ile devam eden tören programında eğlence ve sportif amaçlı gerçekleştirilen etkinliklerde dereceye giren vatandaşlarımızın isimleri şu şekilde;

Serbest yüzme yarışları 100m ve 200m’de Erdal Korkut, 50m çocuklarda Kazım Ünlü birinci oldu. Her sene yağlı direkten bayrak alma yarışını kimseye kaptırmayan ve on beşinci kez kazanan Erdal Korkut yine madalyananın sahibi oldu.

Seda ŞengülSeda Şengül