Güncel
Giriş Tarihi : 23-02-2017 13:12   Güncelleme : 25-02-2017 15:08

Gerze Doğalgaza Kavuşuyor

Sinop Milletvekili Nazım Maviş, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile Boyabat ve Gerze’de devam eden doğalgaz dağıtım projesini görüştü

Gerze Doğalgaza Kavuşuyor
  Ak Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Sinop Milletvekili Nazım Maviş, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile Boyabat ve Gerze’de devam eden doğalgaz dağıtım projesini görüştü.

Bakanlık bürokratlarının da hazır bulunduğu toplantıda, Boyabat ve Gerze doğalgaz çalışmalarında gelinen aşamanın yanı sıra, ileriye dönük enerji yatırımları da gündeme alındı.

 Doğalgaz Yatırımlarına Tam Gaz Devam

Görüşme sonrası açıklama yapan Maviş,  “Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sayın Berat Albayrak ve Bakanlık bürokratları ile Sinop’umuzun enerji yatırımlarını konuştuk. Boyabat ve Gerze’mizde devam eden doğalgaz projesinde gelinen son aşamayı ve diğer ilçelerimizin de doğalgaza geçişi için gereken yatırım talebimizi Sayın Bakanımıza ilettik. Sayın Bakanımız Boyabat ve Gerze ilçelerimizde devam eden doğalgaz çalışmalarının en yakın zamanda tamamlanması için gerekli talimatları verdi. Gerze ilçemizde doğalgaz hattı Mahmuttırı köyümüze kadar geldi. Bugünlerde Mahmuttırı ve Türkmenoğlu köylerimizin arasına doğalgaz basınç düşürme istasyonu inşa edilecek ve 2018 yılı itibariyle Gerze ilçemize doğalgaz verilecek.2017’nin Haziran ayında Boyabat Doğalgaz İsale hattı ihalesi yapılacak 2019’da da Boyabat ilçemiz doğalgazla tanışacak. Sayın Bakanımızla yaptığımız görüşmede diğer ilçelerimizde de doğalgaz yatırımlarının planlanmasını talep ettik. sıcak ve samimi ilgisinden dolayı kendisine Sinoplular adına teşekkür ederim. İnanıyorum ki Sinop’umuz, enerji yatırımlarından hak ettiği payı alacaktır” dedi.

Seda ŞengülSeda Şengül