Güncel
Giriş Tarihi : 21-06-2017 14:58   Güncelleme : 23-06-2017 14:51

Doğal Ürünler Pazarı Açıldı

İlçemizde yapımı tamamlanan Doğal Ürünler Pazarı törenle açıldı

Doğal Ürünler Pazarı Açıldı

İlçemizde yapımı tamamlanan Doğal Ürünler Pazarı törenle açıldı. Hastane Yolu mevkiinde inşa edilen pazar, Cuma günleri ilçemizde kurulan pazarın aksine haftanın 7 gün açık olacak. İsteyen vatandaşlarımız ürettikleri taze ürünleri burada özgürce satabilecek.

"Siftahı benden olsun" diyerek pazarın ilk alışverişini yapan Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, burayı yapmaktaki amaçlarının köylülerin ürettikleri ürünlerini haftanın her günü satabilmesi olarak yorumladı. Buranın eskiden çakıl deposu olarak kullanıldığını hatırlatan Belovacıklı, “her ne kadar mahalleli Bafralı gelsin diyorsa da benim tercihim köylümüzden yana. Özellikle yaz mevsiminde haftaiçi günleri köylülerimizin ürünleri Cuma’ya kadar beklemek zorunda. Ama burada istediği zaman ürününü getirip satma imkanı var. Onun için hem köylümüzün organik ürünlerinin olduğu bir pazar olmasını istiyoruz hem de haftanın her günü açık olmasını istiyoruz” dedi.

 

Tezgahlar tamamen ücretsiz

Doğal Ürünler Pazarı’ndaki tezgahların tamamen ücretsiz olduğunu belirten Belovacıklı, “köylü vatandaşımız istediği yere, istediği şekilde tezgahını açabilir. Şu tezgah benim diye bir olay yok. Vatandaş gelecek hangi tezgah boşsa ürünü koyacak ve satacak” şeklinde konuştu. Lisanslı organik ürünler satan çiftçilere ise özel bir bölüm ayıracağını sözlerine ekledi.


Haber: Kaan TÖNGELCİ / Gerze'nin Sesi



Erkan TaşErkan Taş