Güncel
Giriş Tarihi : 27-01-2017 16:27   Güncelleme : 24-08-2017 20:46

Dikmen Kaymakamı Gazetemizi Ziyaret Etti

Dikmen Kaymakamı Mustafa Gözlet gazetemizi ziyaret etti. Yaşlılar için projelerinden, alt yapı sorunlarına; Yatılı Bölge Okulları’ndan arıcılığa kadar birçok soruna değindi

Dikmen Kaymakamı Gazetemizi Ziyaret Etti

Dikmen Kaymakamı Mustafa Gözlet gazetemizi ziyaret etti. Yaşlılar için projelerinden, alt yapı sorunlarına; Yatılı Bölge Okulları’ndan arıcılığa kadar birçok soruna değindi.

 

Bir ay önce Gerze’nin Sesi Gazetesi olarak resmi ziyarette bulunduğumuz Kaymakam Gözlet, gazetemize iadeyi ziyarette bulundu. Dostane geçen ziyarette, Dikmen’in sorunlarına değinildi. İlçenin geliştirilmesine dair istişarelerde bulunuldu. Dikmen’de çalışmaya alıştığını ve Dikmen’in yaşanabilecek sakin bir ilçe olduğunu aktaran Gözlet, Gerze’yi de çok beğendiğini sözlerine ekledi.

 

Yaşlılar sokakta huzur bulacak

Gerze Kaymakamı Bülent Bayraktar'ın yerine vekaleten ilçemize bakan Kaymakam Gözlet, henüz netleşen bir proje olmadığını, ama kafasında bir çok proje olduğunu söyledi. Dikmen’de, “Huzur Sokağı” adı altında yaşlıların ücretsiz bir şekilde barınabilecekleri ve yaşamlarını sürdürebilecekleri bir yer açma hayali olduğunu söyleyen Gözlet, “mülkiyeti kamuda olmak kaydıyla, ilçemizdeki yaşlı insanların rahatça yaşaması için en az 10 evlik bir ‘Huzur Sokağı’ inşa ettirmeyi istiyorum” şeklinde konuştu.

 

“Altyapı sorunlarını çözeceğim”

Dikmen’de görevde kalacağı süre boyunca, öncelikle hedefinin altyapı sorunlarını çözmek olduğunu söyleyen Gözlet, 61 kilometre uzunluğunda asfaltsız yol olduğunu söyledi. Bu yolların bitirilmesi için ivedilikle çalışılması gerektiğini anlatan Dikmen Kaymakamı, “taş kırma makinasını Dikmen ilçemize kazandırabilirsek 1,5-2 sene gibi bir sürede bütün Dikmen’in altyapı sorununu baştan sona çözeriz” dedi.

 

YBO’ları makus kaderine terketmeyecek

Yeni kaymakam, atıl vaziyette bulunan YBO’ların da yeniden değerlendirilmesi için çalışmalar yapmayı düşündüklerini belirtti. Ayrıca Dikmen’deki Toplum Sağlığı Merkezi’nin de entegre hastaneye dönüştürülmesi için çalışmalara başladıklarını söyledi.

 

Arıcılık kaymakamlık tarafından desteklenecek

“Dikmen’de arıcılığı destekleyeceğim” diye konuşan Kaymakam, arıcılık olarak Dikmen gelişmekte olan bir bölge olduğunu aktardı. Dikmen’in çok çeşitli bir bitki örtüsüne sahip olduğunu ve bunun değerlendirilmesi gerektiğini anlattı.

Dikmen’i diğer il ve ilçelerde tanıtmak için de çalışmalar yapacaklarını dile getiren Gözlet, “Dikmen Kaymakamlığı’nı daha kurumsal bir yapıya büründürmek için logo çalışmasına başladık. Yeni logosuyla Dikmen’in kurumsallığı biraz daha ön plana çıkartılabilecek” dedi.

Ziyarette AK Parti Dikmen İl Meclis Üyesi Süleyman Yıldırım da bulundu.

 

Erkan TaşErkan Taş