Güncel
Giriş Tarihi : 15-07-2015 15:34   Güncelleme : 15-07-2015 16:03

Bizim Aydın Casus Çıktı

Gerzelilerin gönlünde taht kuran Aydın Casus Çıktı

Bizim Aydın Casus Çıktı
 1992 Yılında yani 23 yıl önce Sinop’un Gerze açıklarında görünen ve  Gerzelilerin “ AYDIN” adını taktıkları Beyaz Balina’nın aslında bir rus ajanı olduğu ve üzerinde taşıdığı verici ile O yıllar Sinop’ta bulunan Amerikan radar üssü ile ilgili görüntülü bilgi topladığı ortaya çıktı.

Gerzelilerin “ AYDIN “adını verdikleri beyaz balina’nın Ruslar tarafından konulan ismi ise “ THİSKA “idi ve balina’nın rütbesi çavuştu.

O yıllar tüm dünya’nın dikkatini  Sinop ve ilçesi Gerze’nin üzerine çeken beyaz balina “ AYDIN”’ın uzmanlık alanı ise ’mayın ve patlatıcı imha etme, stratejik gemileri korumak’tı. İngilizler, bu balığı istediklerini Türkiye’ye iletmişlerdi. Bunun için devreye İngiltere  Prens’i Charles girmişti. Kamuoyunda “Balina Aydın’a özgürlük” sloganları ise işin kamuflesiydi. Ünlü İngiliz sanatçı  Paul McCartney  Gerze’de konser vermek için hazırlık bile yapmıştı.İlginç değil mi? Daha sonra Karadeniz kıyılarına vuran bir çok yunus balığında vericilere rastlandı. Bunlar radar üssünün sinyallerini yayan unsurlar olarak 

hakan akbaşhakan akbaş