Eğitim
Giriş Tarihi : 22-12-2016 10:33   Güncelleme : 22-12-2016 09:44

Öğrencilerden Cumhuriyet Savcısına Ziyaret

Haşim ve Zehra Tarı ortaokul öğrencilerinden İlçemiz Cumhuriyet Savcısına ziyaret

Öğrencilerden Cumhuriyet Savcısına Ziyaret
 Haşim ve Zehra Tarı Ortaokulu Öğrencileri her ay belirledikleri bir konu üzerine gerçekleştirdikleri çalışmalar kapsamında bu ay ''Medeniyet ve Değerler'' başlığı altında Rehber Öğretmenleri eşliğinde İlçemiz Cumhuriyet Savcısı Erhan Bilgili'yi makamında ziyaret ettiler. Ziyaretin ilerleyen dakikalarında sohbete Sulh Ceza Hakimi Tuğrul Yasin Demirci'de katıldı.


Rehber Öğretmenler, Berna Gülgönül ve Ramazan Osma ile birlikte Cumhuriyet Savcısı Erhan Bilgili'yi ziyaret eden minik öğrenciler merak ettikleri konular hakkında Cumhuriyet Savcımıza sorular yönelttiler. Cumhuriyet Savcımız, öğrencilerin adaletin anlamı nedir, görevleriniz nelerdir, bu mesleği neden seçtiniz gibi bir çok soruyu öğrencilerin anlayabileceği şekilde cevaplayarak onları bilgilendirdi. Gündeme dair de sorular yönelten öğrenciler, Cumhuriyet Savcımıza, ''Adalet adamlarına yapılan saldırılar mesleği seçmenizde tedirginlik oluşturdu mu?'' sorusu üzerine Cumhuriyet Savcımız, ''Bizler şahıs olarak değil makam olarak Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin güvenlik birimleri tarafından korunuruz. Devleti temsil eden bir makamın zarar görmemesi için güvenliğimiz devlet tarafından sağlanır. Mesleğimiz güvenli bir meslek, bu mesleği bilerek ve isteyerek tercih ettim. Güzel ve şirin bir yer olan Gerze ilk görev yerim'' açıklamasında bulundu.

Sulh Ceza Hakimi Tuğrul Yasin Demirci'de mahkeme sürecinin işleyişi, yapılan çalışmalar ve verilen kararlar hakkında öğrencilere kısa bir bilgilendirme yaptı.

Öğrencilerin Cumhuriyet Savcısı veya Hakim olabilmek için hangi bölümleri bitirmeleri gerektiği konusundaki sorusunu da yanıtlayan Cumhuriyet Savcımız, öncelikle derslerde başarılı ve azimli olmanın gerektiğini belirterek üniversitedeki hukuk fakültesi sürecini ve sonrasındaki Hakimlik Savcılık sınavı ve mülakat sürecini öğrencilerle paylaştı.

Son olarak Cumhuriyet Savcımıza, Gerze hakkındaki görüşlerini soran öğrencilere ''Ben Hatay Dörtyolluyum. Herkesin memleketi kendisine güzel olmakla birlikte Gerze doğal güzellikleri, kültürü ve yemekleriyle gezilip görülmesi gereken güzel ve şirin bir yer'' açıklamasında bulundu.

Ziyaret, öğrenci ve öğretmenlerin savcımıza görevinde başarılar dilemesi ve savcımızın da öğrencilere güzel temennilerde bulunmasının ardından çekilen hatıra fotoğrafıyla son buldu.

Ziyarete Rehber öğretmenlerin yanı sıra öğrenciler Aliye Gökgöz, Nehir Çakıcı, Kaan Kalafat ve Nihat Efe Yılmaz katıldı.

Seda ŞengülSeda Şengül