Eğitim
Giriş Tarihi : 17-05-2017 17:22   Güncelleme : 29-05-2017 11:29

Dalgın: ''Öğrenci mezun olurken gözü arkada kalsın istiyoruz''

Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Gazetemizi ziyaret etti

Dalgın: ''Öğrenci mezun olurken gözü arkada kalsın istiyoruz''
Gerze Ziyareti kapsamında ilçemizdeki kurumlara ziyarette bulunan Sinop Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Nihat Dalgın, gazetemizi de ziyarette ederek Genel Yayın Yönetmenimiz Fatih Uysal ile bir araya geldi.

İlk olarak Gerze Atatürk Devlet Hastanesi'ni ziyaret ederek Başhekim Dr. Şevket Terkan ve acil doktoru Muhammed Titiz ile görüşen Rektör Dalgın daha sonra Gerze Meslek Yüksekokulu'na geçerek göreve yeni başlayan öğretim görevlileri Kurbani Geyik ve İpek Gölbol'u ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerinde bulundu.



Kurum ziyaretlerinin ardından gazetemizi ziyaret eden Sinop Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Nihat Dalgın, Genel Yayın Yönetmenimiz Fatih Uysal ile bir araya gelerek kısa bir sohbet gerçekleştirdi. Ziyarete 19 Mayıs Mahallesi Muhtarı İdris Öztürk ve eski Anavatan Partisi Gerze İlçe Başkanı Abdullah Çelik de eşlik etti.

Rektör Dalgın, ziyareti esnasında yaptığı açıklamalarda ilçeler arasında en fazla öğrencinin Gerze Meslek Yüksekokulu'nda olduğunu belirterek öğrenci sayısının 2017/2018 akademik sezonunda yeni açılacak bölümlerle daha da artacağını söyledi. Artan sayıyla öğrencilerin barınma sorununa dikkati çeken Rektör Dalgın bir KYK yurdu yapımı için çalışmaların devam ettiğini, her yıl yurt sorunu yüzünden bir çok öğrencinin kaydını yaptırmadığını,  özellikle sezon başında kayıt yaptırmaya gelen kız öğrencilerin velilerinin yurt olmadığı için kayıt yaptırmaktan vazgeçerek geri döndüklerini ifade etti.

''Öğrenci mezun olurken gözü arkada kalsın''

Gerze Meslek Yüksek Okulu'nun yeni yapılan binasıyla daha modern ve kaliteli bir eğitim alanına dönüştüğünü söyleyen Rektör Dalgın, ''öğrenci mezun olurken gözü arkada kalsın, 'her şey ne kadar güzeldi' diyerek ayrılsın istiyoruz'' dedi. Gerze Meslek Yüksekokulu'nun her yıl açılan yeni bölümler ve artan öğrenci sayısı ile yükselişine daha da fazla ivme kazandırdığını söyleyen Dalgın, 2017/2018 akademik sezonunda iki yeni bölüm olan aşçılık ile kültürel miras ve turizm bölümlerinin açılacağını tekrar hatırlattı.

Akademik seviye arttıkça lisans üstü eğitim programları da artacak

Yüksek lisans ve doktora bölümleri için gerekli akademik kadronun az olduğunu belirten Rektör Dalgın, üniversite olarak hedeflerden birisinin de yüksek lisans bölümleri açabilmek olduğunu bunun için 10-15 kişilik kadro izni alındığını belirterek gerekirse doçent ve profesör avına çıkabileceğini söyledi. Bu kadroların Sinop Üniversitesi'nin kendi akademik kadrosundan dolmasının daha hoş olacağını belirten Dalgın, ''150 adet yardımcı doçentimiz var. Doçentlik ve profesörlük için kendi kadromuzu teşvik etmeye çalışıyorum. Bu kadroları kendi hocalarımızla doldurmak birinci önceliğimiz'' dedi.

Ercan Özcan / Gerzeninsesi

Seda ŞengülSeda Şengül