Eğitim
Giriş Tarihi : 28-01-2015 14:21   Güncelleme : 28-01-2015 14:29

Bu El Öpülür

Gerzeli emekli öğretmen Münevver Arslan kütüphane yapılması için 600 m2 arsa üzerine kurulu dubleksini Gerze Atatürk Halk Kütüphanesine bağışladı.

Bu El Öpülür
 Kütüphaneler Yayımlar Genel Müdürü Hamdi Turşucu, Gerze Kaymakam Vekili Okan Daştan, İl Turizm ve Kültür Müdürü Hikmet Tosun, Sinop İl Kütüphanesi Müdürü Selçuk Yüksel, Münevver Arslan tarafından bağışlanan evde ve Gerze Atatürk Halk Kütüphanesinde incelemelerde bulunmak amacıyla Gerze’ye geldi. İlk olarak Turşucu ve beraberindeki heyet mevcut kütüphanede incelemelerde bulundu.

Turşucu kütüphanenin tüm birimlerini gezerek Kütüphane Müdürü Suat Altuntaş’dan genel bilgi aldı.

Kütüphaneler Yayınlar Genel Müdürü Hamdi Turşucu İlçeye nasıl katkıda bulunabileceklerini yerinde incelemek amacıyla Gerze’ye geldiğini belirterek konuşmasında,”  İncelediğim istatistiklere göre Gerze’de yaşayan her iki vatandaşımızdan biri kütüphanemize üye. Nüfusundan fazla kütüphanemizin ziyaretçisi var. Okuyucu açısından kütüphanemiz iyi durumda. Türkiye genelinde böyle bir istatistik yok. Gerze daha iyisini hak ediyor.” dedi.

 

Ardından Turşucu ve beraberindekiler Münevver Arslan tarafından kütüphane yapılması için bağışlanan Atatürk Mahallesinde 600 m2 arsa üzerinde bulunan ve 2,5 katlı evin incelemelerde bulundu. Turşucu ve beraberindekiler evin tüm katlarını gezdi.

Gerze Atatürk Halk Kütüphanesi Müdürü Suat Altuntaş konuşmasında,” İlçemiz sakinlerinden emekli öğretmen Münevver Arslan kütüphane yapılmak üzere Atatürk Mahallesinde bulunan 600 m2 arsa üzerinde 2,5 katlı evini kütüphanemize bağışlamış olması çok sevindirici. Mevcut kütüphanemizin yeri belediye aittir. Belediye ile 10 yıllık sözleşmemiz var. Yapılan bağışla mülkiyeti kütüphanemize ait bir binamız olacak.” Dedi.

Kütüphaneler Yayımlar Genel Müdürü Hamdi Turşucu ise konuşmasında, evi bağışlayan Münevver Arslan’a teşekkür ederek ”Emanetiniz bize emanettir.” Dedi.

Emekli öğretmen Münevver Arslan babasının olmadığını yetim büyüdüğünü ve devlet tarafından burslu okutulduğunu anlattı.  Arslan konuşmasında,” Gerze’ye yakışır bir hizmet binasını yapılacağına inanıyorum. Ben emekli bir öğretmenim.2 çocuğumuz bile bu hizmetten yararlansa bana yeter. “ dedi.

hakan akbaşhakan akbaş