Eğitim
Giriş Tarihi : 24-02-2017 17:05   Güncelleme : 24-02-2017 17:05

Atatürk Ortaokulu Öğrencileri TÜYAP Kitap Fuarı'nda

İlçemiz Atatürk Ortaokulu öğrencileri Samsun’da 21-26 Şubat tarihlerinde üçüncüsü düzenlenen TÜYAP Kitap Fuarı’na katıldı

Atatürk Ortaokulu Öğrencileri TÜYAP Kitap Fuarı'nda
İlçemiz Atatürk Ortaokulu öğrencileri Samsun’da 21-26 Şubat tarihlerinde üçüncüsü düzenlenen TÜYAP Kitap Fuarı’na katıldı.

 

Atatürk Ortaokulu’nda üç yıldır uygulanmakta olan “Okursan Yazarsın, Yazar’san İz Bırakırsın” projesi kapsamında yazma faaliyetine katılan öğrenciler, Samsun TÜYAP Kitap Fuarı’na katıldı. Fuarda birçok yayınevi ve yazarla görüşme imkânı bulan öğrenciler, çocuk edebiyatı yazarları Behiç Ak, Mavisel Yener ve Erhan İşeri ile görüşme ve kitaplarını imzalatma fırsatı buldular. Yazar Ak’la düzenlenen söyleşiye katılan Atatürk Ortaokulu yazarları, Ak’a yazma ve yazarlık hakkında sorular sordular.

 

İmza ve söyleşi sırasında yazarlara merak ettikleri konularda sorular soran ve karşılıklı sohbet şeklinde geçen görüşmelerden sonra fuarın bütün alanlarını dolaşan öğrenciler, beğendikleri kitapları satın alarak kitap edinme davranışlarını pekiştirme ve mutluluğunu yaşama fırsatı buldular.

 

Atatürk Ortaokulu öğrencileri fuar alanında, Samsun Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Tarih Danışmanı Tarihçi Mehmet Köseoğlu ile görüşme imkanına sahip oldular. Köseoğlu’nun “Atayolu Projesi” adlı Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’dan Amasya’ya kadar olan yolculuğu ile ilgili sunumunu izlediler. Öğrenciler sunum sırasında kurtuluş günlerinin başlangıcı ve yaşanılan zorlukları anlama fırsatı buldular.

 

Öğrenciler, fuar gezisi sonrası Samsun’un tarihi yaşam alanlarını dolaşarak dönüş yoluna geçtiler.

Erkan TaşErkan Taş